Likya
Akdeniz'in Teke Yarımadası'nda bulunan Antik Likya Uygarlığı şehirleri güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile sınırdır. Antik Likya kentleri günümüz açısından önemlidir çünkü MÖ 1.yy ortalarında oluşan Likya Birliği, tarihin ilk demokratik birliğidir ve bugünkü yönetim sistemleri için de ilham kaynağı olmuştur. Bu birlik içindeki önemli şehirler; Phaselis, Patara (başkent), Xanthos, Pinara, Olympos, Myra ve Tlos’tur.
Likya turları ile bu bölgedeki zamanın en önemli antik yerleşim bölgelerini gezecek, Teke Yarımadası’nda Likya Birliği’ne ait daha küçük kentleri yakından görme fırsatı elde edeceksiniz.
Likya bölgesindeki küçük şehirler ise Andriake, Sura, Kyaenai, Limyra, Theimmusa, Simena, Istlada, Trebende, Aperlae'dir. Likya Uygarlığına ait Patara’daki Parlamento binası, Likya kaya mezarları, kale kalıntıları, toplumun inanç sistemlerini yansıtan tapınak kalıntıları, Likyalıların toplumsal hayatları ile ilgili bilgiler veren kent kalıntıları Likya turu sırasında göreceğiniz önemli noktalardır.
Likya Karya Turları
Gruppal yurtiçi kültür turları ile Akdeniz'in önemli tarihi alanlarını, yüzyıllık medeniyetlere ait kalıntıları ve antik şehirleri görebilirsiniz. Tarih ve sanatla iç içe bir yurtiçi gezisi yapmak için ekonomik fiyatlar ve kolay ödeme seçenekleriyle yerinizi hemen ayırtın.
Likya Karya turları ile tarihin izinden, medeniyetlerin peşinden gidin. Gruppal yurtiçi gezi programları arasından kendinize en uygun olanı seçin ve Türkiye'de daha önce görmeye fırsat bulamadığınız yepyeni yerleri keşfetmeye başlayın.
Karya
Anadolu'nun güneybatısında antik bir bölge olan Karya, zamanında bu bölgede yaşayan Karlar nedeniyle bu ismi almıştır. Günümüzde Aydın, Denizli ve Muğla şehirlerinin bulunduğu alana denk gelir. Karya hakkında bilmeniz gerekenler arasında zeytin ve incirin bu medeniyet için önemli olduğu, bal satışı yaparak geçindikleri ve bölgede şifalı otların bulunması oluyor.
Lidya ile Karya’yı ayıran Messogis Dağlan (Bugün Aydın Dağları ve İonia, batısını Ege Denizi ve bazı İon kent devletleri, doğusunu Frigya ve güneyini de Likya bölgeleri oluşturuyordu)'dır. Bölgedeki en önemli ırmak bugünkü adıyla Büyük Menderes'tir.
Karya'nın kıyısında bulunan önemli kentler arasında Argos’tan gelen kolonistlerce kıyıda kurulmuş olan İassos (bugün Kurin), Troizen ve Argoslu kolonistlerce iskan edilmiş, yerli Karyalıların da oturdukları Halikarnassos (bugün Bodrum), Datça Yarımadası’nın batı ucunda Spartalı kolonistlerce kurulmuş olan Knidos (bugün Dalacak) ve en güneyde yer alan, kuru incirleriyle ünlü Kaunos (bugün Dalyan) vardır.