Almanya'nın En Güzel Kaleleri

Almanya'da masalsı bir yolculuğa çıkıyoruz. Almanya'nın en güzel kaleleri burada...

Yayın Tarihi: 08 Şubat 2019Görüntülenme: 16264
kaleler.jpg

Almanya kaleleri ile ünlü ülkeler arasında yer alıyor. Almanya'daki kaleler ülkenin tarihini ve mimarisini bizzat görebileceğiniz yerler oluyor. 

Almanya Türk vatandaşlarının en yoğun yaşadığı yerlerden biridir. Almanya hangi kıtada diye merak edenlere söyleyelim, Avrupa kıtasında bulunuyor ve Almanya nerede derseniz Orta Avrupa'da yer alıyor. Almanya bayrağı siyah, kırmızı ve sarı renklerden oluşuyor. Almanya haritası incelendiğinde ise Fransa ve Polonya'nın ülkenin en büyük yüzölçümüne sahip komşularının olduğunu görebilirsiniz.

Almanya gezi turları ile her yıl milyonlarca insan Almanya şehirlerini keşfediyor ve özellikle Almanya Berlin turları en çok ziyaretçi alan programlardan biri oluyor. Gruppal ile ucuz Almanya turları programlarına katılabilir ya da romantik bir Almanya turu için Almanya Masal Yolu turlarını tercih edebilirsiniz.

Almanya masal yolu turları ile birbirinden güzel kaleleri ve Almanya'daki mimarileri görebileceğinizi biliyor muydunuz? Kaleleri ve şatoları ile ünlü Almanya hakkında en çok merak edilen şeylerden biri de bu kalelerin nerede olduğu ve nasıl ulaşılacağı oluyor. Almanya kaleleri rehberimize başlıyoruz. 

Almanya turları programlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

1. Hohenzollern Kalesi

Hohenzollern Kalesi, Almanya masal yolu turunda görmeniz gereken en güzel duraklardan biri oluyor. Şehre hakim bir tepeye inşa edilen kale tarihe tanıklık eden mimarilerden en ünlü olanları arasında.

 

hohenzollern-castle.jpg

Almanya'nın Stuttgart şehrinin güneyine 50 kilometre uzaklıkta kalan tarihi Hohenzollern Kalesi, Almanya'da Ortaçağ’dan kalan, savunma amaçlı yapılmış 20 bin kaleden biri oluyor. Kale, masallardaki kadar görkemlidir.

2. Schwerin Kalesi

Schwerin.jpg

Doğu Almanya’nın tipik özelliklerini göreceğiniz Schwerin kasabasının en ünlü mimarisi de Schwerin Kalesi oluyor. Fantastik bir havası olan kalenin Almanya'daki kaleler içinde en güzellerinden biri olduğu iddia ediliyor. Göllerle iç içe olan bir yerde bu masalsı kaleyi mutlaka görmelisiniz.  

3. Blaubeuren Kalesi

Blaubeuren.jpg

Almanya'nın güneyinde kalan Blaubeuren köyü, dağları ve gölleri ile sizi bir masalın içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Blaubeuren Kalesi göl kenarındaki konumu ve mimarisiyle sizi etkileyecek.

4. Hohenschwangau Kalesi

Hohenschwangau.jpg

Füssen'e yakın Schwangau kasabasında bulunan Hohenschwangau Kalesi, Romantik Yol turlarının en önemli duraklarından biri oluyor. 1800’lü yıllarda Bavyera Krallarının yaşadığı ve Avusturya sınırına yakın olmasından ötürü kale önemli bir yere sahip.

5. Schloss Drachenburg Kalesi

Schloss-Drachenburg.jpg

Ortaçağ'dan kalma bir kaleden esinlenilerek inşa edilen ve Ren Vadisi manzarasına hakim konumda olan Schloss Drachenburg Kalesi, 19. yüzyıldan günümüze ulaşan en güzel mimari örneklerinden biri. Ejderha Şatosu olarak da bilinen kaleyi gezerken ejderhalarla ilgili hikayeleri dinleyip ejderha heykeli önünde fotoğraf çektirebilirsiniz.

6. Limburg an der Lahn

Limburg-an-der-Lahn.jpg

Almanya'nın kaleleriyle ünlü Limburg an der Lahn bölgesindeki kaleleri de görmelisiniz. Katedrali, parkları ve kaleleriyle bu bölgede keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

7. Altes Rathaus (Bamberg)

Altes-Rathaus.jpg

Almanya'nın Bamberg bölgesinde bulunan Altes Rathaus turistik bölgesi birbirinden güzel mimari ve kalelere ev sahipliği yapıyor. Eski belediye binasından, nehir üzerinde köprü şeklinde yapılan evlere kadar unutulmaz bir gezinti sizi bekliyor.

8. Schloss Neuschwanstein Kalesi

Schloss-Neuschwanstein.jpg

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı ve Füssen yakınlarındaki Schloss Neuschwanstein Kalesi ya da Neuschwanstein Şatosu, masallardaki kadar güzel bir kaledir. Bir tepeye inşa edilmiş olan kale, 19. yüzyıl Neo-romantizm mimari tarzıyla inşa edilmiş ve 6 katlıdır. Bir kralin masal dünyası olarak adlandırılan bu mimari, Romantik Yol'un da en önemli noktalarından biridir. Büyülü bir yer gibi durmaktadır. 

9. Bernkastel-Kues Kalesi

Bernkastel-Kues.jpg

Küçük ve sevimli bir Alman kasabası olan Bernkastel, tarihi atmosferi ve mimarileriyle göz alıcı güzellikler sunuyor. Kale kalıntıları ve harabesi görülmeye değer. 

10. Dresdner Zwinger

Dresdner-Zwinger.jpg

Dresden'deki en güzel mimarilerden biri olan Dresdner Zwinger, nam-ı diğer Zwinger Sarayı şehrin ünlü Barok başyapıtı olarak tanımlanıyor. İçerisinde birçok sanat eserinin olduğu Zwinger Sarayı'nı gezebilir, porselen koleksiyonu ve tarihi bilimsel aygıt sergileriyle dolu barok tarzındaki bu mimariye hayran olabilirsiniz.

11. Rothenburg Ob Der Tauber

Reichsburg.jpg

Almanya'nın Bavyera bölgesinde bulunan Franconia'da günümüze kadar ulaşabilmiş ve çok iyi korunan bir kasabasıdır Rothenburg ob der Tauber. Dünyanın her yerinden gezginler burayı ziyaret eder.