Avrupa'nın En İyi 20 Noel Pazarı

Avrupa'daki en iyi Noel Pazarlarını keşfe çıktık. Masalsı bir alışveriş ve eğlence deneyimi için Noel Pazarı rehberimizi inceleyin.

Yayın Tarihi: 14 Kasım 2019Görüntülenme: 29132
markett.jpg

Noel pazarları ne zaman kuruluyor, en iyi Noel Pazarı hangi şehirde ve mutlaka gezilmesi, keşfedilmesi gereken Noel Pazarı hangisi?

Hiçbir şey sizi festival havasında geçen Avrupa Noel pazarlarından daha iyi hissettiremez. Noel ne zaman diye merak edenler ve Avrupa'daki Christmas pazarlarını takip edenler toplansın, tüm detaylar yazımızda!  

Artık birçok gezgin ve alışverişsever kış aylarına denk gelen ve birbirinden eğlenceli, renkli görüntülerin olduğu Avrupa Noel pazarlarını ziyaret etmeden kışın Avrupa'dan dönmeyi düşünmüyor. Siz de alışverişe çıkmak, değişik içecek ve yiyecekleri tatmak, festival havasında geçen yılbaşı dönemindeki pazarları görebilirsiniz. Yeter ki birini seçin ve hemen gezinizi planlayın. Gruppal ile yılbaşı turlarını inceleyebilir ve seyahatiniz için şimdiden harekete geçebilirsiniz. 

Noel Pazarları Avrupa'da Kasım ayı sonlarında başlıyor ve çoğu Ocak ayının başlarına kadar sürüyor. Bu yüzden planlama yapma, birkaç arkadaş edinme ve bu süper Avrupa Noel pazarlarından birini ziyaret etmek için bol bol zamanınız oluyor.

Harika içecekler, sevdiklerinize hediyeler ve işte o harika Noel hissi... Hazırsanız başlıyoruz. 

20. Basel Weihnachtsmarkt - Basel, İsviçre

En iyi Avrupa Noel Pazarlarından biri İsviçre şehrinde diyebiliriz.

Basel Noel Pazarı üç bölgeye yayılmıştır: En büyüğü eski şehirdeki Barfüsserplatz'da; Münsterplatz, Basel'in en güzel meydanlarından birinde tarihi katedralin önünde ve Ren Nehri'nin sağ yakasında bulunan diğerlerine göre daha küçük bir pazardır.

Basel Noel Pazarı
Basel Noel Pazarı

180'den fazla tüccar ve zanaatkâr, Noel alışverişini mutlak bir keyif haline getiren küçük, rustik ahşap dağ evlerinde birbirinden özgün ve eğlenceli şeyler satar.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 28 Kasım 2019 - 23 Aralık 2019

19. Liseberg Noel Pazarı - Göteborg, İsveç

Göteborg'un kalbinde yer alan Liseberg Noel Pazarı, beş milyon parlayan ışık ve 700 Noel ağacı ile dekore edilmiş İsveç'in en büyük Noel Pazarı'na dönüşüyor. Liseberg, geleneksel İsveç marine ringa balığı, badem ezmesi domuzları ve kavrulmuş ren geyiği ile el sanatlarından mevsimlik yiyeceklere kadar her şeyi satan 70'ten fazla rustik pazar tezgahına sahiptir.

Liseberg Noel Pazarı
Liseberg Noel Pazarı

Yılın ilk karının düştüğü yer olduğu için Noel pazarını karlar altında gezebilirsiniz. 

  • Noel Pazarı Tarihleri: 15 Kasım 2019 - 30 Aralık 2019

18. Ice Village - Amsterdam, Hollanda

Her yıl, Amsterdam’daki Museumplein bölgesi, buz pateni pisti, canlı eğlenceler, pazar tezgahları ve sizi sıcak tutmak için bol miktarda yemek ve içecek içeren büyüleyici bir Noel köyüne dönüşür. Buz üzerinde bir tur atın ya da bu muhteşem etkinlikte bowling oynayın.

Ice Village
Ice Village

Glühwein ve oliebollen ile ısın, arkadaşlarınız ve aileniz için mükemmel hediyeler bul ve sadece şehrin tüm festival cazibesini yaşa.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 13 Aralık 2019 - 26 Aralık 2019

17. Salzburg’un Noel Pazarı - Salzburg, Avusturya

Salzburg'daki Noel Pazarı 15. yüzyıla kadar uzanıyor ve mutlaka görülmesi gereken bir Avusturya geleneğidir. Hohensalzburg Kalesi eteğinde, katedralin önünde yer almaktadır. 95'ten fazla satıcı, canlı söylenen şarkılar ve bir rüzgar enstrüman orkestrası ile burada görülecek çok şey var.

Salzburg Noel Pazarı
Salzburg Noel Pazarı

Taze pişmiş zencefilli kurabiyerlerin kokusu, hediyelik el işi eşyalar, yılbaşı ağacı süsleri, oyuncaklar ve rahat trikolar Noel Pazarı alışverişi için alabilecekleriniz arasında. 

  • Noel Pazarı Tarihleri: 21 Kasım 2019 - 26 Aralık 2019

16. Noel Şehir Pazarı - Helsinki, Finlandiya

Helsinki'deki Noel genellikle sakin bir aile kutlamasıdır, bu yüzden insanlar barlarda ve restoranlarda parti yaptıkları pikkujoulu - “küçük Noel” lerden - ve bu harika Noel Pazarından en iyi şekilde yararlanırlar.

Helsinki Noel Pazarı
Helsinki Noel Pazarı

Pazar, el sanatları, fenerler, Noel süsleri, yiyecek ve sıcak içecekler satan 100 tezgahtan oluşmaktadır. Helsinki Noel Pazarı ile ilgili en eşsiz şey olan Senato Meydanı'nın ortasına kurulan Noel Karaoke'nin tadını çıkarabilirsiniz!

  • Noel Pazarı Tarihleri: 6 Aralık 2019 - 22 Aralık 2019 (Pazartesi günleri kapalı)

15. Katedral X-Mas Market - Köln, Almanya

Köln'deki Noel Pazarı, muazzam bir Noel ağacının bulunduğu tarihi Köln Katedrali'nin önünde kurulmaktadır. Noel müziği, sanat eserleri ve el sanatları, oyuncaklar, Noel süsleri ve pastaneden çıkan ürünlerin kokusu pazarın havasını dolduruyor.

Katedral X-Mas Market
Katedral X-Mas Market

Aileniz ve arkadaşlarınızla eve getirmek için burada pek çok harika hediyeler bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 25 Kasım 2019 - 23 Aralık 2019

14. Noel ve Epiphany Market Piazza Navona - Roma, İtalya

İtalyan geleneğine göre, 8 Aralık, 5-6 Ocak akşamları yetişkinlerin ve çocukların Befana'nın gelmesini beklediği (Hediyeler verdiğine inanılan kibar bir cadı), Epiphany ile sona eren Noel pazarının başlangıcını işaret ediyor.

Epiphany Market
Epiphany Market

Meydanı çevreleyen antik çeşmeler, peri ışıkları ve ahşap beşik sahneleri ile Avrupa'nın en güzel Noel fuarlarından biridir. Ayrıca canlı müzik ve bol bol yemek yiyebileceğiniz şeyler de var.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 8 Aralık 2019 - 6 Ocak 2020

13. Noel Pazarı Wenceslas Meydanı - Prag, Çek Cumhuriyeti

Wenceslas Meydanı Prag'ın kalbindeki en popüler turistik bölgelerden biri olduğundan, Noel Pazarı için mükemmel bir yer. Bu pazar her şeye sahiptir: hediyeler için ahşap dağ evi tezgahları, güzel bir şekilde dekore edilmiş kocaman bir Noel ağacı ve hatta canlı bir hayvan bölümü de var.

Wenceslas Meydanı
Wenceslas Meydanı

Sıcak şarap ve zencefilli kurabiye gibi lezzetli Christmas ikramlarının yanı sıra, canlı klasik müzik ve dans gösterilerinin şenlikli atmosferini Prag Noel Pazarı bölgesinde içinize çekebilirsiniz.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 30 Kasım 2019 - 6 Ocak 2020

12. Tallinn Noel Pazarı - Tallinn, Estonya

Tallinn Belediye Meydanı'ndaki bu büyüleyici Noel Pazarı gerçek bir masal havasına sahiptir. Dağ evi tezgahlarının yanı sıra muhteşem bir Noel ağacı var. Buradaki ağaç, 1441'den bu yana Belediye Meydanı'nda kurulmuş ve Avrupa'da sergilenen ilk Noel ağacı olmuştur.

Tallinn Noel Pazarı
Tallinn Noel Pazarı

Siyah puding ve ekşi lahanadan zencefilli kurabiyeye ve sıcak Noel içkilerine kadar yerel Estonya mutfağında yemek yiyebilir, yerel el sanatlarına ve hediyelere göz atabilirsiniz.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 15 Kasım 2019 - 11 Ocak 2020

11. Vorosmarty Noel Pazarı - Budapeşte, Macaristan

Avrupa'daki en güzel Budapeşte Noel Pazarı, Vorosmarty Meydanı'ndaki Noel Pazarı'dır. Sosis ve yahni gibi tipik Macar yemeklerinin yanı sıra tatlı huni kekleri ve içecekleri içerek kendinize bir ziyafet çekin.

Vorosmarty Noel Pazarı
Vorosmarty Noel Pazarı

Meydanda 100'den fazla tezgah, yerel biblolar, el sanatları atölyeleri, çocuk kukla gösterileri ve keşfedilecek çok daha fazlası var. Pek çok insanın bu pazarı en iyi Avrupa Noel Pazarlarından biri olarak görmesi şaşırtıcı değil.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 8 Kasım 2019 - 5 Ocak 2020

10. Tivoli Bahçeleri Noel Pazarı - Kopenhag, Danimarka

Kopenhag’ın ikonik Tivoli Bahçeleri’ndeki Noel Pazarı gerçek bir klasik. El yapımı hediyeler, süslemeler, atıştırmalıklar, çerezler, tatlılar ve sıcak içecekler içeren 27 eğlence gezisi ve her saat canlı bir Noel Pazarı vardır.

Tivoli Bahçeleri Noel Pazarı
Tivoli Bahçeleri Noel Pazarı

Tarihi bahçeler yılın bu zamanlarında çarpıcı şekilde süslenir. Rengarenk süslenmiş ahşap evler, karla kaplı ağaçlar, Noel Baba'nın ren geyiği, Noel ışıkları ve gerçek bir İskandinav Noel atmosferi. Gezerken bir bardak gløgg (mulled şarap) almayı unutmayın.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 16 Kasım 2019 - 5 Ocak 2020

9. Gendarmenmarkt - Berlin, Almanya

Berlin'de tek bir Noel Pazarı yok. Burada 70 taneden fazlasını ziyaret edebilirsiniz, ancak en sevdiğimiz şehirdeki en ünlü olan Gendarmenmarkt. Cam kırıcılar, kış lezzetleri ve origami sanatı ile ünlü standlarda dolaşın ve baharatlı sıcak şarabı yudumlayın.

Gendarmenmarkt
Gendarmenmarkt

Französischer Dom ve Deutscher Dom (Fransız ve Alman kiliseleri) fonu, pazarı özel kılmaktadır. Ayrıca, hokkabazlar, itfaiyeciler, korolar ve klasik, caz veya Gospel koroları her pazar günü eğlence programı sunar!

  • Noel Pazarı Tarihleri: 25 Kasım 2019 - 30 Aralık 2019

8. Krakow Noel Pazarı - Krakow, Polonya

Bu sevimli Krakow Noel Pazarı, Krakow’un Eski Kent bölgesinin ortasında, görkemli Rönesans Kumaş Salonu ve yükselen St. Mary Bazilikası'nın yanında yer almaktadır. Pazar meydanında sanatçılar tarafından söylenen Noel şarkıları gibi güzel Polonya Noel geleneklerini keşfedin ve otantik Polonya lezzetlerini deneyin.

Krakow Noel Pazarı
Krakow Noel Pazarı

Şehirde her yıl Aralık ayının başında 19. yüzyıldan beri düzenlenen ünlü Krakow Noel Yatağı Yarışması'nda mutlaka burada olun ve keyifli saatler geçirin. 

  • Noel Pazarı Tarihleri: 29 Kasım 2019 - 7 Ocak 2020

7. Strazburg Noel Pazarı - Strazburg, Fransa

Yerel el sanatlarını, yerel ürünleri ve geleneksel Noel süslerini keşfedin, görkemli katedrali ziyaret edin ve bu büyüleyici pazarda tarihi Petite France semtini gezinin.

Strazburg Noel Pazarı
Strazburg Noel Pazarı

Şehrin tarihi merkezinde, sihirli bir Noel ağacı bulunan 300 ahşap dağ evi bulunmaktadır. Alsas lezzetlerini tadın ve ahşap oyuncaklar ve yanmış cam mumlar için alışveriş yapın.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 22 Kasım 2019 - 30 Aralık 2019

6. Kış Harikaları - Brüksel, Belçika

Kış aylarında Brüksel'de olacak kadar şanslıysanız, şehrin Kış Harikaları pazarlarında Noel ruhuna girmelisiniz.

Brüksel Noel Pazarı
Brüksel Noel Pazarı

Noel Pazarlarının kalbi, Place Sainte-Catherine'deki Festival Big Wheel'de iken, şehrin her yerine yayılmış 250'den fazla ahşap dağ evi bulunmaktadır.

Raclette, açık ateşte tütsülenmiş somon, sıcak şarap ve lezzetli sıcak çikolata deneyimlemeniz gerekenler arasında.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 30 Kasım 2019 - 7 Ocak 2020

5. Edinburgh’un Noel'i - Edinburgh, İskoçya

Edinburgh’un Noel dönemi, şehrin merkezinde, altı haftalık muhteşem bir festival eğlencesi sezonu oluyor. Şehrin kendisi gibi, festival de canlı ve heyecan verici. Dönme Dolap üstünden başkent manzarasının keyfini çıkarın veya 60 metre yüksekliğindeki Star Flyer'da bir dönmeye cesur olun.

Edinburgh Noel Pazarı
Edinburgh Noel Pazarı

Ayrıca zanaat tezgahları, bir Noel ağacı labirenti ve çok sayıda lezzetli yiyecek ve içecek de bulunmaktadır.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 16 Kasım 2019 - 4 Ocak 2020

4. Aachener Weihnachtsmarkt - Aachen, Almanya

Almanlar etkileyici güzellikte Noel Pazarı yapıyor ve bu ünlü pazar mutlaka görülmeye değer birbirinden eğlenceli etkinlikler içeriyor. 

Aachener Weihnachtsmarkt
Aachener Weihnachtsmarkt

Şehir merkezindeki meydanlar ve ara sokaklar tüccarlar, yollara dökülen barlar ve genel bir neşe duygusu tarafından ele geçiriliyor. Bu harika Avrupa Noel Pazarından asla ayrılmak istemeyeceksiniz.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 22 Kasım 2019 - 23 Aralık 2019

3. Manchester Noel Pazarı - Manchester, İngiltere

Bu Manchester Noel Pazarı, Kasım ayından itibaren şehirdeki sosyal alanın bir parçası oluyor. İngiltere'nin en sevilen Noel Pazarlarından biri olan bu bölgeyi görünce çok seveceksiniz. 

Manchester Noel Pazarı
Manchester Noel Pazarı

Piyasalar hediye almak, halkı yerel restoran ve barlara dökmek, yeme ve içme ile ilgilidir. Şehir merkezindeki 10 farklı pazar yerinde yaklaşık 350 güzel tezgah ve dağ evi var.

  • Noel Pazarı Tarihler: 9 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 (23 Aralık, Albert Square için 23 Aralık)

2. Noel Köyü Belvedere Sarayı - Viyana, Avusturya

Sokaklar kavrulmuş kestane aromalarıyla doludur ve Belvedere Sarayı önüne adeta bir Noel Köyü kurulur. 

Noel Köyü Belvedere Sarayı
Noel Köyü Belvedere Sarayı

Viyana çok güzel bir şehirdir. Tarihi zemin ve ışıklar sadece şehri aydınlatmakla kalmaz, onu dolaşmak için çarpıcı bir yer haline getirir. Viyana'daki Noel Pazarı ruhuna giremiyorsanız asla geçemezsiniz!

  • Noel Pazarı Tarihleri: 22 Kasım 2019 - 26 Aralık 2019

1. Zagreb Advent - Zagreb, Hırvatistan

Zagreb'teki Noel Pazarı sürekli olarak Avrupa'nın en iyi Noel Pazarı seçildi ve nedenini anlamanız hiç de zor olmayacak. 

Zagreb Advent
Zagreb Advent

Bütün şehir, açık havada bir buz pateni pistine dönüşür, birçok ağaç ve ışık ile Zagreb Advent bölgesi masalsı bir atmosfere kavuşur, çocuklar için eğlenceli olmakla birlikte bir Noel ruhu tarafından ele geçirilir.

Bazı harika sokak yemeği tezgahları ve yerel el sanatları ile birkaç gün üst üste kolayca geri dönebileceğiniz türden bir pazar.

  • Noel Pazarı Tarihleri: 30 Kasım 2019 - 7 Ocak 2020