Avrupa Turları ile Yapılacak 19 Şey

Avrupa turları ile gezmek isteyenlere en güzel öneriler burada!

Yayın Tarihi: 22 Mayıs 2019Görüntülenme: 2615
vrupoaa.jpg

Avrupa turları ile gezilecek yerleri merak ediyor musunuz?

Güzel Paris’ten Amsterdam’daki kahve dükkanlarına, Oktoberfest’e, Yunanistan’ın plajlarına kadar Avrupa turları ile gezerken veya Avrupa gezisi için önerilen aktivitelerle ilgili rehber ararken siz yorulmayasınız diye Avrupa turları ile yapılacak en önemli 19 şeyi yazdık.
Kıta harika plajlara, tarihi mimariye, harika şaraplara ve harika insanlara sahiptir. Her ülke diğerinden inanılmaz derecede farklı.

Gezmek için daha iyi seyahat etmenize yardımcı olmak adına hazırladığımız Avrupa rehberini okurken yapılacak birçok şeyin olduğunu göreceksiniz. Bu rehber size Avrupa seyahatine genel bir bakış sunacak ve böylece daha iyi, daha uzun ve daha akıllı seyahat edebilirsiniz.

O yüzden arkanıza yaslanın ve bu Avrupa tur rehberinin tadını çıkarın!

1. Amsterdam'a git

Şehirde sadece kahvehaneler ve kırmızı ışıklardan daha fazlası var. Avrupa'da tur yapacağınız yerler arasında en popüler rotalardan biri olan Amsterdam'ı çok seveceğinize eminiz. Minik taşlarla döşenmiş ve tuğla sokaklar güzel kanalların etrafını örüyor. Amsterdam'ın hareketli bir sanat ve müzik sahnesi ve size yardım etmek isteyen dostane yerlileri vardır. Merkezden çıkıp Jordaan ve Oost'da açık havadaki harika kafeleri gezecek, Amsterdam mimarisine hayran olacak, müzeleri gezmeye doyamayacaksınız. 

2. Barcelona'da takıl

Barselona haftanın 7 günü 24 saati ve NYC'den sonra "Uyumayan şehir" unvanını verebilecek bir yerdir. Unutulmaz bir İspanya turu yapmaya ve leziz akşam yemekleri ile şafak vakti partilere hazır olun. Barcelona sizi nasıl kendisine hayran bırakacağını biliyor. Harika bir yemek ve gece hayatı yanı sıra, Roma dönemine kadar uzanan harika bir plaj, Gaudi mimarisi ve zengin tarihi var.

budapeste.jpg

3. Berlin'i ziyaret et

Her zamana ayak uyduran ve modayı takip edebileceğiniz Berlin Avrupa turları içinde görebileceğiniz en enerjik yerlerden biri. Canlı müzik ve sanatsal aktiviteleriyle kültürel anlamda eğleneceğiniz Avrupa'nın en uygun başkentlerinden biridir. Bir ton ucuz Orta Doğu yemeği vardır. Tarih müzesini mutlaka gezmenizi öneriyoruz.

4. Oktoberfest'te bira iç

Oktoberfest, Eylül ayının sonunda Almanya'yı gezenlerin mutlaka görmesi gereken ülkedeki en ünlü festivallerden biridir. Dünyanın her yerinden insanlar, sınırsız bira, heyecan, müzik ve doyasıya eğlence bu festivalde! Binlerce insanın birlikte şarkı söylemesi, kızarmış ekmek ve parti atmosferi dünya hakkında iyi hissetmenizi sağlar.

5. Londra deneyimini yaşa

Londra'da İngiliz kültürünü yakından tanıyabilirsiniz. Buradaki müzeler, dünyanın en iyileri arasındadır ve birçoğu ücretsizdir. Ayrıca şehirde harika yemekler bulabilir ve pub kültürünün keyfini çıkarabilirsiniz. Bazı yiyecek pazarları için Brick Lane'e gidin. Londra’da yapılacak sofistike ve eğlenceli birçok şey var. 

6. İskandinavya'yı keşfet

Avrupa gezileri ile gidilen yerler arasında en beğenilen destinasyonlardan biri de İskandinavya. Buradaki yaşam kalitesi çok yüksek, birbirinden güzel ve dost canlısı insanlar, şehirler temiz ve hemen hepsi tarihi oluyor. Doğru, Avrupa'nın bu bölgesi ucuz değil, ancak harcamalarınızı azaltmanın birçok yolu var. Yüksek fiyatların sizi korkutmasına izin vermeyin. Dikkat çeken noktalar arasında Kopenhag, Stockholm, Gotland, Norveç fiyortları ve Finlandiya'daki Lapland yer alıyor.

7. Prag'da büyülen

Prag muhteşem tarihi ile güzel bir şehir. Diğer Avrupa şehirlerine göre ucuz bir destinasyondur ve hafta sonları barlardan, insanlardan ve lezzetli yemeklerden zevk alan gezginlerle doludur. Gördüğünüz en güzel ve etkileyici şehirlerden biri olacak.

8. Fransız Rivierası boyunca şarap ve akşam yemeği

Güneşte eğlenin, bölgedeki ünlü insanlarla sohbet edin ve devasa yatlara karşı yelken açın (ya da sadece izleyin). Fransız Rivierası Avrupa'da birçok ünlü ve zengin kişinin yaşadığı bölgedir. Üstelik burası Monaco'ya da çok yakın. Bu bölgedeki kaliteli ve lezzetli şarapların tadına bakabilir, keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. 

9. Interlaken'de açık havada eğlen

İsviçre'nin güzel dağlarında bulunan Interlaken, sıcak çikolata ve açık hava sporları ile gevşemek için harika bir yerdir. Sürekli olarak gördüğünüz tüm şehir ve müzelere göre Avrupa'da dinlenmek için iyi bir alternatiftir. Interlaken ayrıca sırt çantalı ve diğer genç gezginler için popüler bir parti mekanıdır.

canmoree.jpg

10. Roma'yı keşfet

İtalya'nın tarihi, kültürel, sanatsal ve gastronomi şehri Roma, Avrupa turlarının da en sevilen duraklarından biridir. Şehir, harika yemek ve gece hayatına sahiptir. Ayrıca, gezinmek için küçük sokaklarıyla Roma her tarih meraklılarının hayalidir. “Yerel” Roma tadı ve soğuk barlar için Trastevere bölgesini ziyaret edin. 

11. Cinque Terre çevresinde yürüyüş

Cinque Terre, İtalya'nın en sevilen yanı. Beş güzel uçurum kenarı kasabası, ılık suların ve güzel zeytin ve üzüm bahçelerinin yakınında yer almaktadır. Bu tepelerde harika ve yorucu yürüyüşler yapsanız da buna gerçekten değecek. Tırmanmak istemeyenler sahilde yürümeyi tercih edebilir. 

12. Krakow'u gör

Krakow bir Ortaçağ kartpostalından çıkmış gibi görünüyor. Prag'dan bile daha güzel! Polonya'daki eğitim merkezi olduğu için havalı, modaya uygun ve genç bir şehir. Burada bir sürü üniversite öğrencisi var. Çoğu gezgin burada partiye gelir ancak barların yanı sıra şehirdeki tarihi yerlerin ve yemeklerin tadını çıkarmaya da çalışın. Auschwitz toplama kampı da yakındadır. Burayı görebilirsiniz.

paris.jpg

13. Budapeşte'deki eski barları ziyaret et

Tüm Avrupa'nın en havalı gece hayatı Budapeşte'de bulunur. Bu barlar terk edilmiş binalarda ve arsalarda inşa edilmiştir ve korkak sanat enstalasyonları ve dekoru ile donatılmıştır. Yerel halkla tanışmak için harika, eğlenceli ve etkileyici yerlerdir. Buraya her yaştan insan akın ediyor. Bu noktaları atlarsanız, şehirle ilgili en benzersiz şeylerden birini kaçırırsınız.

14. Cornwall bölgesini keşfet

İngiltere’nin en iyi kısmı Londra’nın dışında ve maalesef pek çok insan Londra’yı terk etmiyor. Daha ucuz fiyatlar, dost canlısı yerler, daha doğal güzellikler, harika yürüyüşler, tepeler, küçük şehirler ve genel olarak “geleneksel İngiltere” hakkında düşündükleriniz için Cornwall'a batıya gidin.

15. Camino'da yürü

El Camino de Santiago (Saint James Yolu), Fransa'dan İspanya'ya kadar uzanan eski bir hac rotasıdır. İnanılmaz bir arazide rüzgar açan ve genellikle bir aydan uzun süren 800 kilometrelik bir patika. Tabii ki, vaktiniz yoksa sadece bir kısmını yürüyebilirsiniz.

16. La Tomatina sırasında domates fırlat

En sevilen festivallerden biridir. Bu dev gıda festivali Ağustos ayının son çarşamba günü İspanya'nın Bunol kentinde gerçekleşti. Yaklaşık bir saat boyunca herkes birbirine domates atar ve sokaklardaki domates suyu bir ayak bileği kadar olur. Daha sonra, herkes nehre doğru yürür, ayaklarını temizler ve ardından sangria ve müzik için şehir meydanına geri döner.

italya.jpg

17. Romanya'da Drakula'dan daha fazlasını bul

Pek çok insan Romanya'yı yeterince gezmiyor ancak burası Doğu Avrupa'daki en güzel yerlerden biri ve keşfedilmemiş ortaçağ şehirleri, Karadeniz'deki muhteşem plajlar ve inanılmaz yürüyüş rotaları bulunuyor üstelik hepsi de ucuz fiyatlarla. 

18. İslay'da viski iç

Viski, İskoçya'da bir ada olan Islay'da köklü bir geçmişe sahiptir. Orada, 16. yüzyıldan beri - önce arka bahçelerde, sonra da 19. yüzyıldan başlayarak, büyük damıtma tesislerinde yapılmıştır. Yıllar boyunca, adadan gelen viski bir uzmanlık olarak kabul edildi ve anakaradaki diğer pek çok karışımın tadına bakmak için kullanıldı. Viski sevmeseniz bile, bu görkemli adada birçok iyi yürüyüş yolu ve doğal güzellikler var.

19. İzlanda'yı keşfet

İzlanda büyülü bir ülkedir. Her köşede görkemli şelaleler ve gizli kaplıcalar bulacak, burada dünyanın her yerinden farklı bir manzara izleyeceksiniz. Yazları balinaları izleyebilir ve kışın kuzey ışıklarını keşfe çıkabilirsiniz. Burada geçireceğiniz her an değerli ve etkileyici olacak.