Londra’da Görünce Büyüleneceğiniz 9 Müze

Londra'da görünce etkisinden çıkamayacağınız 9 müzeyi yazdık.

Yayın Tarihi: 22 Ekim 2018Görüntülenme: 4890
londra-muze.jpg

Londra'daki müzeler mutlaka gezi rehberinde olması gereken destinasyonlar arasında yer alıyor. 

İngiltere’nin başkenti Londra, köklü geçmişiyle muhteşem bir tarihi dokuya sahip Avrupa şehirleri arasında yer alıyor. Birbirinden farklı alanlarda eserlerin sergilendiği müzeleri de Londra tarihi kadar dikkat çekiyor. Öyle ki bu şehir bir “Müze Kent” olarak tanımlanıyor.

Londra müzeleri, dünyanın en çok ilgi gören müzeleri arasında yer alıyor. İşte Londra turu sırasında ziyaret edebileceğiniz en farklı ve etkileyici 9:

Britanya Müzesi, Bloomsbury, Londra

Londra deyince akla gelen ilk müzelerden olan Britanya Müzesi, düzenlediği çeşitli sergi ve etkinlikler nedeniyle şehrin kültür merkezlerinden biri adeta.

british-museum.jpg

İlk uygarlıklara ait eserler barındıran müzede, Asur kabartmalarından Antik Yunan heykellerine, Antik Mısır hiyerogliflerinden Roma kalıntılarına pek çok tarihi eseri ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Victoria ve Albert Müzesi, Kensington, Londra

victoria-and-albert.jpg

Victoria ve Albert Müzesi’nde, tarihi 5000 yıl öncesine dayanan ve İngiltere tarihinin simgesi haline gelmiş, tasarım ürünü eserler yer alıyor. Ayrıca Doğa Bilimleri Tarihi Müzesi, Bilim Müzesi’ni de bünyesinde barındırıyor.

Doğa Bilimleri Tarihi Müzesi, Kensington, Londra

doga-bilimleri.jpg

Bilime ve tarihe dair pek çok şeyi bünyesinde barındıran Doğa Bilimleri Tarihi Müzesi, içerisindeki eserlerin yanı sıra tasarımıyla da dikkat çekiyor ve Londra’nın simgelerinden biri olarak biliniyor. Müzede, dinozor fosillerinin yanı sıra nesli tükenmiş hayvanların maketleri yer alıyor.

Belli bir dönemde dünyada yaşamış ve sonu tükenmiş ya da hala yaşamakta olan pek çok canlı türünü Londra'nın ünlü müzeleri listesinde olan Doğa Bilimleri Tarihi Müzesi’nde keşfetmeniz mümkün. Botanik, entomoloji, mineraloji, paleontoloji veya zoolojiye ilginiz varsa burası tam size göre!

Bilim Müzesi, Kensington, Londra

bilim-muzesi-kensing.jpg

Londra’nın popüler müzeleri listemize Bilim Müzesi’ni eklememek olmazdı. Bilime meraklı olanların bu branşta ilk olan çoğu şeyi görebileceği Bilim Müzesi’nde ilk buharlı motoru, ilk buharlı lokomotifi ya da Apollo 10 uzay kapsülünü görmeniz mümkün. Üstelik müzede muhteşem bir gece geçirip bilimsel aktivitelere katılarak eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Sir John Soane Müzesi, Londra

sir-jhone-soane.jpg

Neo klasik mimar Sir John Soane’nin evi daha sonra müzeye dönüştürüldü ancak burası sıradan bir mimar evi değil. Oxford Mimarlık sözlüğü, Soane’in projelerinden birçoğunun çizimini ve modelini, aynı zamanda resim, çizim ve antika koleksiyonlarını barındıran bu evi, “şimdiye kadar tasarlanan en karmaşık ve dahice iç mekan dizilerinden biri” olarak tanımlıyor.

Ulusal Galeri, Trafalgar Meydanı, Londra

ulusal-galeri-muze.jpg

Hayatın hemen hemen her alanında isimlerini duyduğumuz, illaki eserleriyle bir yerde karşılaştığımız, özel olarak sanatla ilgilenmesek de tablolarına aşina olduğumuz ressamların eserlerinin orijinal hallerini görmek sizi heyecanlandırmaz mı?

Londra Ulusal Galeri’de, Leonardo Da Vinci’den Vincent van Gogh’a birçok ölümsüz ressamın eserlerini görebilirsiniz. Londra’da gezilecek yerler listenize Ulusal Galeri’yi de eklerseniz, Michelangelo, Botticelli, Leonardo Da Vinci, Bellini, Rembrandt, Turner ve Van Gogh’un dünyaca ünlü eserlerini ücretsiz olarak görme fırsatı bulabilirsiniz.

Tate Modern, Bankside, Londra

tate-modern.jpg

Londra’da dünyaca ünlü ressamların eserlerinin sergilendiği bir diğer müze ise Tate Modern.  Burada daha çok Picasso ve Dali gibi modern dönem sanatçılarının eserleri yer alıyor. Ulusal Galeri’nin ardından bir de Tate Modern’i ziyaret etmek eşsiz bir deneyim olabilir.

Freud Müzesi, 20 Maresfield Gardens, Londra

freud-muzesi.jpg

Londra’ya gidip de psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un evini görmeden dönmek olur mu? Sigmund Freud’un bir dönem yaşadığı ve çeşitli terapiler düzenlediği evini, onun eşyalarını görmek size onu kendi evinde keşfetme imkanı sunuyor.

Kraliyet Savaş Müzesi, Londra

kraliyet-savas-muzesi.jpg

Kraliyet Savaş Müzesi, I. Dünya Savaşı’ndan günümüze tüm savaşları ve savaşların etkilerini gözler önüne seren etkileyici bir müze. Yakın Çağ ve özellikle savaş tarihine meraklıysanız, bu müzedeki her şey sizi etkisi altına alıyor. İngiltere’nin farklı şehirlerinde olmak üzere ülke genelinde 15 Savaş Müzesi bulunuyor.

Londra Ulaşım Müzesi, Londra

londra-ulasim-muzesi.jpg

Londra turları, daha çok Britanya Müzesi ya da Ulusal Galeri gibi Londra'nın en ünlü müzelerine götürüyor. Covent Garden ve Leicester Square metro duraklarına yakın konumlanan bu müzede, şehrin ünlü kırmızı otobüslerini, tren ve diğer ulaşım araçlarını görebilirsiniz.