Lviv'deki Tematik Kafeler

Çok ilginç deneyimler yaşamak istiyorsanız Lviv'deki kafeler tam size göre!

Yayın Tarihi: 21 Eylül 2021Görüntülenme: 2196
lviv-gezisi.jpg

Gurme çikolata dükkanları, süslü kahveler veya vişneli likörler gibi şeyleri seviyor ve çok ilginç deneyimler yaşamak istiyorsanız Lviv'deki kafeler tam size göre!

Tabii ki, şehirdeki tüm kafelerin listesini yapmak mümkün değil. Her şey zevklerinize ve tercihlerinize bağlı. Lviv turları ile bu tematik kafelerin birçoğunu keşfedebilir ve unutamayacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz. Bugün size Lviv'de turistler tarafından tercih edilen ilginç kafelerde bahsedeceğiz.

Bu kış Lviv'e gitmek için nedeniniz çok! adlı yazımızı okumak için tıklayın. 

Arkanıza yaslanın, rahatlayın ve Lviv'deki en ilginç restoranlar listesinin tadını çıkarın.

1. Krivka

Kryivka, Lviv'deki en popüler temalı restorandır, ancak birçoğuna şaşırtıcı bir şekilde, yemek yiyenlerin sayısına göre tüm Avrupa'daki en popüler tek restoran da denebilir.  

Daha önce Lviv'e gelmediyseniz burayı bulmak zor olabilir. Rynok Meydanı'nın güney ucundaki koridorda ahşap bir kapı var. Mütevazi bir kapı gibi görünse de, içerisi bambaşka :) sadece kapıyı çalmanız ve şifreyi vermeniz gerekiyor. (Şifre: Slava Ukrayna).

Ev yapımı bal votkasıyla karşılanacağınızı söylemeliyiz. Bekleme odasına alınacaksınız ve ardından aşağıdaki sığınağa bir merdivenle ineceksiniz.

krivka.jpg

Evet, bu restoranın teması, uzun bir zamandan beri sadece Ukraynalı İsyancılar olarak tanımlayabileceğiniz şekilde planlanmış. Duvarlar, eski silahlar ve bayraklarla birlikte özgürlük savaşçılarının posterleriyle dolu. Garsonlar eski tarz askeri süveterler giymiş ve yemekler sanki orduda yemekhanedeymişsiniz gibi teneke tabaklarda ve kaselerde servis ediliyor.

Yemekleri lezzetli ve oldukça ilginç olan bu kafede özellikle patatesli gözleme ve taş ızgara tavuk tavsiye edilenler arasında. En popüler teklifleri yarım metre uzunluğunda bir sosis oluyor.

2. En Pahalı Galiçya Restoranı

Kryivka restoranının kapısının hemen yanında, yukarıdaki dairelere çıkan bir merdiven var. Merdivenlerden yukarı, mütevazi görünen başka bir kapıya geleceksiniz. Kapıya tıkladığınızda bornozlu yaşlı bir adam tarafından karşılanacaksınız. Burada restoran olmadığını söyleyecek ve küçük bir yatağı, kirli mutfağı ve soyulmuş kağıtlarla kaplı duvarları olan kasvetli odasına baktığınızda bu size inandırıcı gelebilir. 

Yapmanız gereken gizli restoranı bildiğinizi söylemek ve sonrasını ona bırakmak, o sizi gizli bir kapıdan süslü bir restorana sokacak. Restoranın kendisi Masonların temasıyla dizayn edilmiştir, dolayısıyla burada gizlilik önemli. Ama bir kez içeri girince, tek tek odalar eski bir aristokrat malikanesinden çıkmış gibi görünüyor. Bunun sadece bir tema restoran olduğunu anlıyorsunuz.

Yemek, Fransız etkisine sahip lüks bir Ukraynalı mutfağı gibi düşünülebilir. Eskiden üst sınıfların tarzı gibi. Duvarlar boyunca Benjamin Franklin ve Mozart gibi eski masonların resimleri var. Adına dönecek olursak, menüye bakarsanız Lviv'in gerçekten en pahalısı olduğunu fark edeceksiniz. Tek bir içki 1000 UAH'a (yaklaşık 40 $) mal olabilir. Ancak tek yapmanız gereken bir LOKAL kartı (Şehirdeki farklı mekanlarda indirim almak için ücretsiz turist kartı) göstermek. Bu kartla fiyatlar %90 oranında indirimli.

3. Gasova Lampa (Gaz Lambası)

Gasova Lampa'nın teması oldukça açıklayıcı.

Lviv'li gaz lambasının mucidini onurlandırmak için yaratılmış bir kafe Gasova Lampa. Restoranın girişinde gaz lambası tutan silindir şapkalı neşeli bir yaşlı adam var. Size kapıyı gösterecek ve isterseniz tarihi hakkında biraz bilgi verecektir. Restoran, eski şehir merkezinin güzel bir manzarasını sunan camla kaplanmış üst terasa sahip dört kattan oluşan bir binada yer alıyor. Şehir merkezinde kaldığından Lviv gezisi sırasında rahatlıkla keşfedebilirsiniz. 

gasova.jpg

Duvarlar boyunca antika gaz lambalarının dizili olduğunu göreceksiniz ve bu kafeye oturduğunuzda masanızın merkezi parçası da gaz lambası olacak. Eğer hatıra olarak gaz lambası almak isterseniz servis personeline sormanız yeterli.

Burada yemek harika, daha standart Ukrayna yemeklerini bulabilirsiniz. Marine edilmiş salo ve ringa balığı tabağının yanı sıra solyankalarını deneyebilirsiniz. Asıl denemeniz gereken şeyse birbirinden renkli çeşit çeşit likörleri!

4. Masoch Kafe

Masoch Cafe, şehirde yaşayan ve çalışan ünlü yazar Leopold von Sacher-Masoch'a adanmış Lviv'deki temalı bir diğer bardır.

Bar-restoran, Sacher-Masoch arka planına uygun olarak dekore edilmiştir. Farklı zincirler ve erotik detaylarla süslenmiş kırmızı duvarlar kafeye hakim. Tasmalı erkek resimleri de yaygın. Ayrıca restoranın önünde Masoch heykeli ile fotoğraf çekip cebinde ne olduğunu kontrol edebileceksiniz.

Arkadaşlarınıza şaka yapmak istiyorsanız, onlara "özel" menüden bir şeyler sipariş ettiğinizden emin olun.

5. Mons Pius

Mons Pius, iyi pişmiş biftek sevenler için harika bir yer. Aslında, bu restoranda tüm yemekler mükemmel, ama onların kuru olgun biftekleri harika.

Et yemekleri ve özel biraları ile ünlü bir mekan. Mons Pius, eski Ermeni katedralinin arazisinde bulunuyor.

monpius.jpg

Restoran küçük bir ara sokakta bulunur ve bir tür gizli yerdedir. Sıcak havalarda açık olan şirin bir yaz terası vardır. Akşam yemeği sırasında mekan genellikle kalabalık, özellikle yaz terası hep doludur. Burada bira yapan 15. yüzyıl keşişlerinden "zanaat" biralarını mutlaka denemelisiniz.

6. Arsenal'in altındaki kaburgalar

Arsenal Lviv'deki tüm restoranların en küçüğüdür ancak daha az popüler değildir. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu restoran domuz kaburgalarında uzmanlaşmıştır.

Restoranın özelliği, size çatal bıçak takımı verilmemesi, bunun yerine önünüzdeki kağıda çizilmesi. Kaburgalar tahta bir tepside servis edilir ve garson kaburgaları doğrudan masanızın üzerinde bir baltayla keser. Menü geniş olmadığı için yemekler çok hızlı servis ediliyor.

Restoran Arsenal Müzesi'nin altında olduğu için iç mekan ismine uyuyor. Aslında Ortaçağda inşa edilmiş eski sur duvarlarının içinde bulunuyor, yani anlayacağınız gibi buradaki tema silahlar. Burada dünyanın her yerinden birçok farklı balta ve kılıç görebilirsiniz. Girişte hemen kaburgaların aromasını koklayacak ve büyük döner açık ateş ızgaraların da nasıl hazırlandıklarını göreceksiniz.

Yemek odası, büyük meşe masalar ve Ortaçağ'ı anımsatan loş ışıkla üç bölüme ayrılmıştır. Akşamları genellikle o zamanların atmosferini koruyan canlı müzikler çalınır.

7. Efsaneler Evi

Lviv'deki en ilginç temalı restoranlardan biri de Efsaneler Evi. Burası zaten dışarıdan ilginç tasarımıyla sizi cezbedecek. Evin cephesinde her gün saat 21:24'te alevler saçan bir ejderha var ve zaman zaman hareket eden minyatür bir tren de bulunuyor.

efsaneler-evi.jpg

Binanın dört katı da farklı efsanelerle dolu. Bu, dokuz yemek odasının her birinin farklı bir teması olduğu anlamına gelir. Ayrıca, şehre bakan küçük ama güzel bir teras göreceğiniz zirveye tırmanmayı unutmayın. Terasın da kendine has bir özelliği var, tekerleği olmayan kanatlı bir araba hemen dikkatinizi çekecek. Baca temizleyicisinin şapkasına bozuk para atmanın yanı sıra ilginç fotoğraflar çekebileceksiniz.

Burada Ukrayna yemekleri ve Ukrayna içecekleri servis edilmektedir. Özellikle Hutsul usulü patatesli krepleri ve farklı tentür çeşitlerini denemelisiniz. Restoranda fiyatlar oldukça ucuz.

8. Baczewski

Baczewski, bölgedeki en sevilen restoranlardan biridir ve restoranda her zaman boş masa sıkıntısı vardır. Menü, eski Lviv menülerinden toplanan yemeklerden oluşuyor. Ayrıca çeşitli benzersiz tentürleri tadabilirsiniz.

baczew.jpg

Baczevski Restaurant, ruh haliniz için farklı iç mekanlara sahip salonlar sunuyor. Burada, klasik Yahudi Halychyna evlerinin ruhuyla yapılmış rahat Yahudi Salonu'nda veya papağanların olduğu aydınlık ve konforlu serada kalabileceksiniz ve sigara içiyorsanız, Arnavut kaldırımlı güzel verandada kalabilirsiniz.

Restoranın özelliklerinden biri de 08:00 - 11:00 arası kahvaltı, çeşitli yemekler, tatlılar ve meyvelerden oluşan sınırsız bir açık büfe sizi bekliyor. Restoran ayrıca votkası ile ünlüdür, çünkü J.A. Baczewski, Lviv'in en ünlü votka şirketidir.

9. Alabalık, Ekmek ve Şarap

Ribs Under Arsenal'de olduğu gibi, Trout, Bread ve Wine'ın spesiyalitesini ismine göre hemen hemen tahmin edebilirsiniz. restoranın mutfak tarzı, en iyi alabalıklardan bazılarının geldiği Karpat mutfağıdır. Özellikle sürülebilir mezeli baget ve mantarlı krema sosunda pişirilmiş alabalıkları tavsiye ediliyor. Tabii ki, şarabı litre ile sunuluyor.

Bu restoranı barındıran bina, eski çan kulesi trompetçisinin aile eviydi. Yaklaşık yüz yıl önce, bu beyefendi Rynok Meydanı'ndaki insanlar için müzik çalardı. Ne yazık ki trajedi yaşandı ve bina onun ve tüm ailesinin üzerine çöktü. Bugün, bu aileye ithafen, güzel trompet müziği çalan garip bir kıyafet giymiş adam var. Bu restoran, açık veranda masalar ve ışıklarla dolu olduğu ilkbahar ve yaz aylarında en iyisidir.

10. Kriva Lypa

Kryva Lypa, adını bulunduğu caddeden almıştır. Yaratıcı yiyecekleri seviyorsanız, burası tam size göre. Kryva Lypa, en iyi ürünlerden orijinal yemekler sunan bir mutfak stüdyosudur. Burada lezzetli dana tartar ve abartılı salataları deneyebilirsiniz. Balık yemekleri de sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Restoran, ağır ahşap masalarla dekore edilmiştir ve loş yumuşak ışık romantik bir atmosfer sağlar ve cephedeki ilginç posterler bir an için oyalanmanızı sağlar.

kryva.jpg

Restoranın öne çıkan özelliği, her pazartesi gecesi orijinal dildeki sanat filmidir. Tavana eski bakır tencere ve tavalar asılmış ve videolar Julia Childs'ınki gibi eski şef şovlarının bölümleriyle oynuyor.

Yemekler çok sanatsal bir şekilde servis ediliyor, bu yüzden yemek fotoğrafı çekmeyi seviyorsanız burası tam size göre. Lviv'deki bu temalı restoranların bazılarına gelince, buradaki temanın oldukça zayıf olduğunu söyleyebiliriz ancak burayı çok seveceksiniz.

11. 5. Zindan

Lviv Yeraltı turuna katıldıysanız, tüm şehir merkezinin altında çok sayıda yeraltı mezarlığı ve kiler olduğunu bileceksiniz. Bazıları, Kryivka ve 5th Dungeon gibi restoranlara dönüştürülmüştür. Aslında bu fikri seveceksiniz çünkü bira, et ve arkadaşlarla bir araya gelmek için harika bir atmosfer.

5th Dungeon'ın teması bir Ortaçağ zindanı ve dekorasyonlarla harikadır. Tabii ki duvarların hepsi taş ama duvarlardaki kalkanlardan her masadaki eriyen mumlara kadar her şey gerçekten zamanda geri gitmiş gibi hissettiriyor. Endişelenmeyin, her yerde ücretsiz Wi-Fi var.

Bu temalı restoranın spesiyalitesi, şiş üzerinde ızgara et. Ve her şişte yaklaşık 125 gram et oluyor ve çok ama çok lezzetliler. Ayrıca dört farklı tarzda harika zanaat biraları var.

Lviv gastronomi turizmi için ideal bir şehir. Ukrayna'nın her yerinde tanınmasını sağlayan kendi tarihi ve konsepti ile bu kadar çok özel kafe ve restoranı başka nerede bulacaksınız?