Türkiye'nin En Ünlü 5 Krater Gölü

Türkiye turu yapmayı tercih edenler arasındaysanız sizin için önereceğimiz Türkiye turu listesinde kratör gölleri var.

Yayın Tarihi: 13 Şubat 2021Görüntülenme: 13088
haberic.jpg

Krater gölleri, bazı gezginler için favori noktalardır ve genellikle ya yıllardır aktif olmayan sönmüş durumdaki ya da aktif olan yanardağların üstlerinde ya da eteklerindeki su havuzlarından oluşur.

İşte Türkiye'de görmeniz gereken en muhteşem 5 krater gölünün listesi...

Krater Gölleri

Krater gölleri, volkanik bir krater veya kalderada oluşan ve şaşırtıcı yapısı, pitoresk manzarası ve el değmemiş doğası nedeniyle dünyanın neresinde olursa olsun her zaman turistlerin ilgisini çeken göllerdir.

Türkiye'deki Krater Gölleri

Türkiye pek çok harika doğal sit alanıyla doludur ve krater gölleri bu doğa harikalarının belirli bir bölümünü oluşturuyor. Türkiye hakkında gezginlerin en çok sevdiği şeylerden biri de doğal güzellikleri keşfetmek oluyor.

Gelin ve volkanik izlenimlerden oluşan bu harika su kütlelerini görün. Türkiye'nin krater gölleri arasında aşağıdaki en popüler olanlarını seçtik:

  • Nemrut Krater Gölü, Bitlis
  • Salda Krater Gölü, Burdur
  • Meke Krater Gölü, Konya
  • Karagöl Krater Gölü, İzmir
  • Gölcük Krater Gölü, Isparta
  • Narligöl Krater Gölü, Kapadokya
  • Kızılcan Gölü, Sivas

Bunlar arasından mutlaka görmeniz gereken 5 destansı krater gölü ise şöyle:

5) Nemrut Gölü

neemrut.jpg

Doğu Anadolu bölgesinin Bitlis ilinde bulunan Nemrut Gölü, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın ikinci büyük krater gölüdür.

Çarpıcı güzelliği, sıcak ve soğuk suları, buz mağaraları, buhar bacaları ve kuş türleriyle Nemrut Gölü, yerli ve yabancı turistler için nefes kesen manzaralar sunuyor. Tüm ziyaretçiler, kalderanın eşsiz manzarasını ve doğasını fotoğraflamak için burada mükemmel bir fırsata sahiptir.

4) Salda Gölü

Burdur'daki Salda Gölü, Türkiye'nin en derin ve dünyanın üçüncü en derin gölüdür.

saldaaa.jpg

Bu krater gölü, beyaz kumlu plajı ve turkuaz renkli suyuyla Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinir. Salda Gölü, etkileyici tektonik oluşumuyla dünyada Mars ile aynı kaya yapısına sahip iki yerden biri olarak biliniyor.

3) Meke Gölü

Meke Gölü, Türkiye'nin Konya şehrindeki Karapınar bölgesinde bulunan iç içe geçmiş iki gölden oluşan bir krater gölüdür.

mekee.jpg

Dünyanın tılsımı olarak bilinen Meke Gölü, ülkemizin tescilli doğal anıtıdır. Meke Gölü, ilginç ve büyüleyici manzarasıyla doğa tutkunlarını cezbetmektedir.

2) Karagöl Gölü

Türkiye'nin İzmir ilinde bulunan bir krater gölü olan Karagöl Gölü, yeşilin ve mavi gökyüzünün tüm tonlarını yansıtan bir tablo gibi sizi karşılar.

kargoll.jpg

İzmir'in oksijen kaynağı olan göl, ziyaretçilerin su üzerindeki rengarenk ormanın muhteşem kontrastına şahitlik etmelerine olanak sağlar.

1) Gölcük Gölü

Isparta ilinin 12 km güneybatısında bulunan Gölcük, deniz seviyesinden 1300 m yükseklikte bir krater gölüdür. Gölcük Gölü, 150-300 m yüksekliğe kadar yükselen volkanik küllerle kaplı ve tepelerle çevrilidir.

golcukk.jpg

Türkiye'de bulunan krater gölleri listemizi mutlaka not edin ve 2021 Türkiye gezi planlarınızda en az birini keşfedin.