2 Günde Jodhpur'da Gezilecek Yerler

Mini bir Jodhpur turu yapmak isterseniz iki gün içinde Jodhpur'da ziyaret edilecek en iyi yerler için notlarınızı hazırlayın.

Yayın Tarihi: 11 Temmuz 2022Görüntülenme: 3623
jodhpur-sehri.jpg

Jodhpur Hindistan'ın en şaşırtıcı şehirlerinden biridir. Burası masmavi bir şehirdir. Jodhpur'daki evlerin yarısından fazlası maviye boyanmış, mavi bir çatıya veya mavi süslü kapılara sahip.

Mini bir Jodhpur turu yapmak isterseniz iki gün içinde Jodhpur'da ziyaret edilecek en iyi yerler için notlarınızı hazırlayın.

Jodhpur'u Turla Gezin

Kısa sürede Hindistan'ın en güzel, en popüler ve en gizemli yerlerini görmek isterseniz tur şirketi ile gezmenizi öneriyoruz. Bu sayede birçok turistik yeri sadece bir veya iki günde görmenin en iyi yolunun bir tur rezervasyonu yapmak olduğunu göreceksiniz.

Sizi Jodhpur şehrinde bir günlük tura çıkaracak sayısız Hindistan turu seçeneği bulunuyor. Turlar ile Jaswant Thada, Mehrangarh Fort kompleksi, Umaid Bhawan Sarayı, Saat Kulesi ve Sadar Pazarı'nı görebilirsiniz.

Jodhpur turları ile görkemli 15. yüzyıl Mehrangarh Kalesi kompleksi de dahil olmak üzere Jodphur'un tarihi yerlerini keşfedin.

Jaswant Thada tapınağını ve muhteşem bahçelerini ziyaret ederek tarihini ve kökenlerini öğrenin. Artık lüks bir otel olan zarif Umaid Bhawan Sarayı'na hayran kalın ve inanılmaz tasarımını görün. Tüm Rajasthan'da bir dönüm noktası olan Saat Kulesi'ni görün ve renkli Sadar Pazarı'nda alışveriş yapın. Yerel halkın günlük yaşamlarını nasıl sürdürdüğünü görerek yerel kültür ve gelenekler hakkında paha biçilmez bilgiler edinin.

Mehrangarh Kalesi
Mehrangarh Kalesi

Jodhpur'da Gezilecek En İyi Yerler

Mehrangarh Kalesi

Mehrangarh Kalesi Jodhpur gezisi ile kaçırılmayacak noktalardan biri. Kelimenin tam anlamıyla görmeden dönmemeniz gereken yerlerden. Kaleden neredeyse şehrin her yerini görebilirsiniz. 1460 civarında inşa edilmiş ve şehrin 410 metre yukarısında olan bu kalede doğal olarak, tüm şehrin ve tüm mavi evlerin panoramik manzarasına sahip olursunuz.

Jodhpur Stepwell (Toorji-Ka-Jhalara)

Jodhpur Stepwell, mavi evler dışında şehrin bir numaralı turistik yerlerinden biridir.

Jodhpur Stepwell'in etrafını saran merdiven katmanları, su havuzuna iniyor. 600 yılında yapıldığı söyleniyor. Başlangıçta şehir için bir içme suyu kaynağıydı. Jodhpur Stepwell artık resmi olmayan yerel yüzme havuzudur. Zamanınız kısıtlıysa iki gün içinde Jodhpur gezilecek yerler listenize burayı da eklemeyi unutmayın, pişman olmayacaksınız.

Jaswant Thada
Jaswant Thada

Saat Kulesi (Ghanta Ghar) ve Sardar Pazarı

Saat kulesi, satıcıların meyve sebze, sanat ve zanaat ticareti yapmak ve satmak için toplandığı büyük bir merkezi buluşma noktasıdır. Tekstil, mücevher ve hediyelik eşya bulabileceğiniz Sardar Pazarı'nın çekirdeğidir. Jodhpur'un ikonik yemeklerini denemek isterseniz de gidilecek en iyi yerdir.

Jaswant Thada

Jaswant Thada mimariyi seviyorsanız, bu iki gün içinde Jodhpur'da ziyaret edilecek yerler listesinin başında olmalıdır.

Mavi Evler

Bazıları mavi şehrin tamamen mavi olmasını beklese de, durum böyle değil. Bununla birlikte, şehir genelinde tema mavidir, birçok ev mavi boya veya mavi çatı ile gelenekselliğini sürdürür.

mavi-evler-jodhpur.jpg

Mehrangarh Kalesi'nden şehrin ne kadar mavi olduğuna dair net bir fikir edinirsiniz. Genellikle arka arkaya birkaç ev, bir sokak veya büyük bir bina açık mavi bir tonda boyanmış haldedir.

Umaid Bhawan Kraliyet Sarayı

Taşların kökeni Chittar Tepesi olduğundan ve inşaatı 1943'te bittiği için saray eski adıyla Chittar Sarayı olarak biliniyordu. Saray 347 odaya sahip, Jodhpur Kraliyet Ailesi ve müzeye ev sahipliği yapıyor.

Kraliyet ailesi de sarayda ikamet ederken, bir kraliyet sarayında yaşayabileceğiniz dünyadaki tek yerlerden biridir. Kahvaltıya giderken bir kraliyet ailesiyle karşılaşmanız pek olası olmasa da, aslen kraliyet için tasarlanmış bir odada ve arazide yaşama deneyimi eşsiz bir fırsattır.

Mehrangarh Manzara Noktası

Mehrangarh Kalesi'ne yaklaşık beş dakikalık yürüme mesafesinde, bir tapınağa ve bir dizi telefon kulesine giden küçük bir merdiven izi var. En tepede güvenlik bulunuyor. Şehrin manzarasını ve daha uzakları bu noktadan görebilirsiniz. Burası, kalenin ve insanların fermuarlı olduğu Rao Jodha parkının destansı manzarasına sahip gün batımı için harika bir mekandır.

Umaid Bhawan Kraliyet Sarayı
Umaid Bhawan Kraliyet Sarayı

Bunlar, iki gün içinde Jodhpur'da ziyaret edilecek en iyi yerler için en iyi seçimlerimiz. Ancak, iki günlük Jodhpur seyahat programınıza eklemek isteyebileceğiniz başka tapınak ve müzeler de var. Vaktiniz varsa kesinlikle daha fazlasını araştırın.