Bu Yaz Odessa'ya Gitmek İçin 7 Neden

İşte Odessa turu yapmak için şehre gitmenizde en geçerli olacak 7 sebep...

Yayın Tarihi: 26 Haziran 2021Görüntülenme: 1499
odessa-sdeniz.jpg

Odessa Ukrayna'nın en popüler şehirlerinden biridir.

Büyüleyici atmosferini hissetmek ve unutulmaz rengarenk şehir eğlencelerinin tadını çıkarmak için hayatınızda Odessa turları ile en az bir kez Odessa'yı ziyaret etmelisiniz. Sadece Ukrayna'nın güneyindeki güzel bir tatil şehri değil, aynı zamanda mizah ve kültürün de başkentidir.

Vizesiz turlar ile sıkça ziyaret edilen Ukrayna'nın güzel şehrini Odessa turu ile bu yaz keşfetmeye çıkabilir, tatil planlarınıza bir yeni rota daha eklemiş olmanın sevincini yaşayabilirsiniz. 

İşte Odessa turu yapmak için şehre gitmenizde en geçerli olacak 7 sebep:

1. Deniz ve Yemyeşil Sahili

Odessa tatil beldesine turist çeken ilk şey, Karadeniz kıyısındaki harika plajlarıdır. Odessa Körfezi sayesinde, çocuklarla bir plaj tatili için mükemmel olan neredeyse hiç yüksek dalga yoktur. Şehirdeki plajlar kehribar rengi ince kumlara sahiptir ve su oldukça temizdir.

odessaa.jpg

2. Mimarisi

Odessa'nın mimarisi ve binaların renkleri rengi nefes kesici.

Odessa'da en çeşitli mimari stiller karıştırılmıştır. Burada mimari stiller Fransa, İtalya ve Yunanistan'a benzer. Odessa'nın tarihi merkezindeki binaların çoğu, yasalarla korunan mimari anıtlardır. Puşkin'in şehrin ilk sokaklarında yürürken gördüğü binalar vardı. Odessa Opera ve Bale Tiyatrosu dünyanın en güzellerinden biri olarak kabul edilir.

3. Lezzetli Yemekleri

Odessa mutfağı baharat ve hafifliği ile çok çeşitli ve lezzetlidir.

Odessa mutfağının ayırt edici bir özelliği, kıyı bölgesinde yaşayan çok sayıda farklı balık türünün yanı sıra Karadeniz midye ve rapanlarının çeşitli yemekleridir. Odessa'daki kızarmış boğalar, bu gerçek bir tat! “Privoz” ile karşılaşırsanız, yalnızca Karadeniz'den taze bir pisi balığı satın alabilir ve uygun şekilde pazarlık yaparak kendiniz pişirebilirsiniz.

odessa-pembe.jpg

4. Gece Hayatı

Bu şehir, zengin gece hayatını sevenleri çağırıyor, çünkü Odessa'da çok sayıda iyi gece kulübü, disko ve bar var. Odessa'daki gece hayatı tesislerinin çoğu sahilde, açık havada bulunur ve sadece tatil sezonunda çalışırlar. En popüler yaz kulüpleri, Arcadia sahilinde bulunan ITAKA ve IBIZA'dır. Her gece hayat kaynıyor: burada çeşitli partiler ve moda şovları, Ukraynalı ve Avrupalı şov dünyasının yıldızlarının konserleri düzenleniyor.

5. Yaz Festivalleri

Odessa'da her yıl dünyaca ünlü kültür ve sanat liderlerinin bir araya geldiği onlarca uluslararası festival düzenleniyor. Festivaller sırasında, herkes bu heyecan verici performansı görmek ve hatta katılmak istediği için turist sayısı büyük ölçüde artar. 

Odessa'nın yaz festivalleri görülmeye değer. 

odessa-sehri.jpg

6. Romantizm ve Aşk Şehri

Odessa olarak adlandırılan “Yuna Palmira”, romantik toplantılar ve yürüyüşler için idealdir. Romantik bir atmosferde unutulmaz zaman geçirmek isteyen binlerce sevgili Odessa'ya geliyor.

Şehir, romantizm ve aşkla “doymuş”, sevenler için çok sayıda anıt var ve ayrıca güzel Arcadia veya Lanzheron gezinti yolunda gezintiye çıkıyor. Herkes Teschinsky Köprüsü boyunca “Aşk Kalbi” heykeline yürüyebilir ve sonsuz aşkın sembolü olarak isimleriyle kilitlerini asabilir.

odessa-snaat.jpg

7. Odessa Halkı

Odessa'nın kalbi ve ruhu, hiç şüphesiz, özel bir zihniyete, özel bir mizah anlayışına, nezaket ve misafirperverliğe sahip bu güney kentinin sakinleridir. Şehrin konukları genellikle, Odessa'nın atmosferini benimsemiş yerli sakinlerinden tam bir keyif içinde kalırlar.