Portekiz Gezi Rehberi

Akdeniz'in en güzel ülkelerinden biri olan Portekiz'i keşfe çıkıyoruz.

Yayın Tarihi: 24 Ekim 2018Görüntülenme: 4220
Tatlılarından Gezilecek Yerlerine En Detaylı Portekiz Rehberi Burada...
Tatlılarından Gezilecek Yerlerine En Detaylı Portekiz Rehberi Burada...

Avrupa’nın en batısı, Akdeniz'in en renkli ülkesi Portekiz gerek kültürel yapısı gerekse doğal güzellikleri ile akıllarda yer edinecek sayısız güzellik sunuyor.

Portekiz kaç günde gezilir diye merak ediyorsanız söyleyelim, panoramik şehir turları ile birlikte maksimum bir hafta içerisinde Portekiz'in en ünlü yerlerini görebilirsiniz. 

Akdeniz sıcaklığının Latin enerjisiyle birleştiği bir Avrupa ülkesi olan Portekiz’in birçok kültürü bir arada barındırması, Portekiz turu yapanları büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri sayılabilecek Portekiz Avrupa Birliği’ne üye olduğundan Portekiz vizeniz olmasa bile Schengen vizesiyle güzel bir Portekiz gezisi yapabilirsiniz.

Portekiz’de Gezilecek Yerler

Portekiz’de gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yer, Portekiz'in başkenti Lizbon oluyor.

Lizbon ülkenin en büyük şehri olmakla birlikte hem tarihi güzellikleri hem de upuzun sahilleri ile ziyaretçilerin en çok uğradığı noktalardan biri. Avrupa’da en çok turist alan 5. şehir Lizbon’u gördüğünüzde bunun nedenini daha iyi anlayacaksınız. Özellikle katedralleri ile ünlü Lizbon’da gezilecek yerler listenizde mutlaka Lizbon Katedrali de olmalı. Orta Çağ’ın eşsiz mimari özelliklerini taşıyan bu katedral 1147 yılında yapılmasından dolayı her çağın mimari anlayışının özelliklerini taşıyor. 1000 yıllık bir tarihi olan katedrale dolayısıyla ilgi de inanılmaz büyük oluyor.

Lizbon Katedrali ve Katedralin İçi
Lizbon Katedrali ve Katedralin İçi

Portekiz’in en güçlü olduğu dönem olan Coğrafi Keşifler dönemi yapılan Belem Kulesi Lizbon’un simge yapılarından bir diğeri. Lizbon Limanı’nda ayakta kalan bu eşsiz yapıyı görmeden şehirden ayrılmak çok şey kaçırmanıza neden olabilir.

Belem Kulesi, Lizbon
Belem Kulesi, Lizbon

Lizbon'un güzel semti Belem'de Coğrafi Keşifler anısına yapılan Keşifler Anıtı, 15. yüzyılda dünyayı keşfetmek için çıkılan Tejo Nehri kenarına yapılmıştır. Portekiz turları ile mutlaka görülmesi gereken anıtlardan biridir.

Keşifler Anıtı, Lizbon
Keşifler Anıtı, Lizbon

Lizbon’dan ayrıldıktan sonra yönünüzü ülkenin ikinci büyük şehri olan Porto’ya çevirebilirsiniz. Kimilerince ülkenin en güzel şehri Lizbon değil de Porto olsa da bunun kararını görmeden vermek imkânsız. Dolayısıyla bir Portekiz gezi rehberi hazırladığınızda mutlaka Lizbon’u ve Porto’yu dâhil etmelisiniz.

Baixa Bölgesi ve Rossio Meydanı, Lizbon
Baixa Bölgesi ve Rossio Meydanı, Lizbon

Portekiz’in kuzey kıyısında yer alan Porto şehri, kendisini dünyaya leziz mi leziz şaraplarıyla tanıtmış bir şehir. Hatta şarapları adına açılan bir müzesi bile var! Şarabın romantizmden ayrı gitmeyeceğini düşünmüş olacaklar ki Romantizm Müzesi dahi açmışlar.

Şarap Mahzenleri, Porto
Şarap Mahzenleri, Porto

Portekiz’de Ne Yapılır?

Portekiz’in Avrupa’nın en eski ülkelerinden biri olması ve tarihi dokusunu çok iyi muhafaza etmesi onu Avrupa’da apayrı bir yere taşıyor. Haliyle Portekiz’e yaptığınız gezi bu noktada küçük bir Avrupa turuna dönüşebiliyor.

Lizbon, kuleleri, katedralleri, kaleleri ve dahası ile sizi tarihi bir yolculuğa çıkarırken, zirve noktalarındaki nefes kesen şehir manzarası ile her göreni kendine hayran bırakıyor. Akşamları ise yemek eşliğinde Fado müziğini kesinlikle tecrübe etmelisiniz. Eşsiz bir tınıya sahip bu müzik oldukça etkileyici, bizden söylemesi! Son olarak Douro Nehri üzerinde yapacağınız tekne turlarında Portekiz’in lezzetli şaraplarını tadabilirsiniz.

Portekiz’de Yeme İçme

Portekiz denildiğinde akla ilk gelen yiyecekler deniz ürünleri ve hamur işi oluyor. Portekiz ne ile meşhur derseniz harika mimarileri ve seramik karolarından sonra nataları ile oldukça meşhur.

Portekiz meşhur yemekleri listenize eklemeniz gereken birçok şey var. 

Portekiz turlarında deniz ürünlerinin de çok meşhur olduğunu göreceksiniz. Özellikle sardalya hemen her yerde karşınıza çıkacaktır. Bir diğer balıktan yapılan Portekiz'deki ünlü yemek ise Bacalhau. Geleneksel yemeklerden olan Bacalhau balık seviyorsanız muhteşem bir tercih olacaktır. Ancak deniz ürünleriyle aranız çok iyi değilse Portekiz’in popüler et yemekleri olduğu müjdesini hemen verelim.

Belem Turtaları
Belem Turtaları

Petisqueira Voltaira ve Taberna dos Mercadores yerel lezzetleri bulabileceğiniz restoranlardan sadece birkaçı. Ve son olarak Portekiz’in en ünlü tatlısı Pastel de Nata ise hamur işlerinde ne kadar başarılı olduklarını kanıtlayacak nitelikte.

Portekiz Karamel Tatlısı
Portekiz Karamel Tatlısı

Portekiz’de Alışveriş

Portekiz vintage eşya sevenler için adeta bir cennet. Özellikle Lizbon’da bulabileceğiniz eski dükkânlardaki antika eşyaların hangisini alacağınız konusunda kararsız kalabilirsiniz. Ayrıca yine Lizbon’da tam 1000 yıldır kurulan Feira da Ladra Pazarı hemen her türlü hediyelik eşyayı bulabileceğiniz büyük bir pazar. Portekiz’den dönüş yolunda ise 1-2 avro gibi bir fiyata magnetler alabilir veya ünlü şaraplarından sevdiklerinize hediyelik alabilirsiniz.

Feira da Ladra Pazarı
Feira da Ladra Pazarı

Dünyanın bir numaralı mantar, çanta ve kemer üreticisi olan Portekiz alışverişinde almanız gerekenlerden önemli hediyelikler arasına bunları da ekleyebilirsiniz. 

Portekiz Kemeri ve Ünlü Portekiz Mantarı
Portekiz Kemeri ve Ünlü Portekiz Mantarı

Portekiz’de Eğlence

Portekiz yılın çeşitli dönemlerinde farklı festivallere ev sahipliği yapıyor. Şubat ayında yapılan karnaval ise en ünlülerinden biri. Her iki yılda bir düzenlenen Rock in Rio-Lisboa Festivali Avrupa’nın en kapsamlı rock festivali olarak karşımıza çıkıyor. Festivaller haricinde uygun fiyatlı Music Box gibi canlı müzik ve Lux gibi gece kulüpleri de isteğe bağlı olarak tercih edilebilir.

Rock in Rio-Lisboa Festivali
Rock in Rio-Lisboa Festivali

Portekiz’e Ulaşım

İstanbul’dan Porto ve Lizbon’a Türk Hava Yolları ve Tap Portugal ile 4,5 saatte direkt olarak uçabilir veya İspanya üzerinden tren ile Portekiz’e geçebilirsiniz. Bunun haricinde Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden aktarma yaparak Portekiz’e uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Ancak Portekiz'e gitmek için en ideal yol, Gruppal Portekiz turları olacaktır. Konaklayacağınız otellerden gezeceğiniz tüm rotalara kadar uzman rehberler eşliğinde Portekiz'i kolayca keşfe çıkabilirsiniz. 

portekiz-tren.jpg