Yurt dışına çıkmayı düşünenlerin seyahat belgeleri arasında olması gereken en önemli evraklardan biri de yurtdışı seyahat sigortasıdır. Seyahat sigortası hakkında bilmeniz gereken en temel bilgi, vize başvuruları sırasında birçok konsolosluk tarafından istenen önemli belgeler arasında yer alması oluyor.
Peki ne işe yarıyor bu seyahat sağlık sigortası?
Seyahatinizin başladığı ilk günden biteceği son güne kadar geçerli olması gereken sağlık sigortası sayesinde yurt dışında başınıza gelebilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı önceden önlem almış oluyorsunuz. Seyahat sigortası yaptırarak o anda size en yakın sağlık kuruluşunda yüksek ücretler ödemeden tedavi olabiliyorsunuz. Yurt dışına çıkmak için hazırlık yapanların aklını kurcalayan konulardan seyahat sigortası ile ilgili en çok merak edilen ve kararsız kalınan her şeyi detaylı bir şekilde yazdık.
Seyahat Sigortası Nedir?
Seyahat sigortası nedir, gerekli midir, nasıl ve nereden yaptırılır, en sık sorulan soruların başında geliyor. Özetle söylemek gerekirse, yurtdışı için seyahat sigortası sayesinde sağlık sorunları, uçuş iptalleri ve bavul kayıpları sonucunda meydana gelebilecek maddi zararlardan kendinizi koruyabilirsiniz. Tanım olarak, gerek yurt içi gerekse yurt dışı seyahatlerinizde karşılaşılabileceğiniz hastalık, kaza, valiz kaybı gibi riskleri güvence altına alabileceğiniz bir sigorta çeşididir.
Seyahat Sigortası Nasıl Yaptırılır?
Seyahat sigortası yaptırmak fazla vaktinizi almayacağından Gruppal ile seyahat sigortası işlemlerinizi en kısa sürede kolay ve hızlı bir şekilde yaptırmanızı öneriyoruz.
Sigorta yaptırmak için bilgilerinizi Gruppal.com üzerinden güvenli bir şekilde paylaşarak online bir şekilde tüm sigorta işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca sigorta işlemleri sırasında uygun fiyatları seçerek acil sağlık sorunlarını kapsayan bir sigorta da yaptırabilirsiniz. Danışmanınıza sigorta kapsamlarını sorarak sonrasında meydana gelebilecek olası sorunların önüne geçmenizde fayda var.
Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?
Seyahat sigortanızın neleri kapsadığı ile ilgili detaylı bilgileri seyahatinizi gerçekleştirmeden önce incelemeniz gerekiyor. Satın aldığınız seyahat sigortası paketine göre kapsadığı alanlar da değişebilir.
Genel olarak;
- Sağlık harcamaları
- Tıbbi nakil
- Cenazenin nakli
- Tedavi sonrası yurda dönüş masrafları
- Seyahat acentesinin iflası ve taahhüdün yerine getirilememesi
- Tarifeli havayolu uçuşlarında bagaj kaybı, hırsızlık, bagaj hasarı poliçede belirtilen limitler ve koşullar ile teminat altındadır.
Seyahat sigortanızın neleri kapsadığından emin olmak için seyahat sigortası poliçesini iyice okumanız gerekir.
Seyahat Sigortası Süresi Ne Kadar?
Seyahat sigortası için akıllara takılan en önemli sorulardan biri de sigorta süresinin ne kadar olması gerektiğidir. Seyahat sigortasının süresi tamamen sizin seyahat süreniz için yapacağınız anlaşmaya göre şekillenir. Yani sabit bir süre yoktur.
Yurt dışında bir haftalığına bulunacaksanız bir yıllık seyahat sigortası yaptırmanızın bir anlamı yoktur ve bu durumda yalnızca bir haftalık sigorta yaptırabilirsiniz. Doğal olarak da ödeyeceğiniz ücret günlere göre artıp, azalır.
Bunun yanında seyahat sigortasında dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta daha var: Seyahat sigortasını bir yıllık yaptırsanız dahi 92. gün sonunda yenilemeniz gerekir. Bu durumu sigorta şirketinizle konuşabilir, izlemeniz gereken yolları onlardan öğrenebilirsiniz.
Seyahat Sigortası Ücretleri
Seyahat sağlık sigortasının ücretlerini belirleyen en önemli faktörlerden biri elbette yurt dışında bulunacağınız gün sayısı. En az bir gün, en fazla bir yıl yapılan seyahat sigortasının ücretleri seyahat sürenize göre hesaplanıyor.
Seyahat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?
Seyahatiniz nereye olursa olsun bu sigortayı yaptırmak zorundasınız. Eğer özel sağlık sigortanız varsa seyahat sağlık sigortası yerine geçebilir. Ancak özel sağlık sigortanızın kapsamlarına ve süresine bakmanız gerekli.
Seyahat Sigortası Kapsamında Yer Alan Ödemelerin Geri Alınması
Yurt dışında hastalandıysanız ve bu hastalığın tedavi masrafları seyahat sigortası kapsamında yer alıyor ise tedavi sürecinizi kanıtlayacak belgelere ihtiyacınız olacak. Hastaneden ya da doktordan alacağınız onaylı ve imzalı belgeleri bu nedenle muhafaza etmeniz gerekir.
Seyahat sigortası sözleşmenizde sizden istenen belgeler açıkça ifade edilecektir. Siz de hazırlığınızı bu belgelere uygun bir şekilde yapabilirsiniz. Tüm belgelerinizin hazır olması ve sözleşmede belirtilen şartlara uyum sağlanması sonucunda sigorta şirketinize hitaben yazacağınız bir dilekçeyle belgelerinizi kargolayabilirsiniz. Aynı işlemi sanal ortamdan mail aracılığıyla yapmanız da mümkün.
Gerekli belgeleri Gruppal seyahat uzmanlarına gönderdikten sonra onların size dönüş yapmasını bekleyebilirsiniz. Eğer herhangi bir aksaklık olmazsa sigorta şirketi yurt dışındaki tedaviniz için harcadığınız tüm miktarı size geri öder. Bu nedenle onaysız belgenizin olmadığından emin olun.