Venedik'te Görülmesi Gereken 15 Yer

Venedik'te yapılacak şeyler ve ziyaret edilecek 15 yer.

Yayın Tarihi: 17 Nisan 2021Görüntülenme: 2690
venicee.jpg

Dünyanın en ünlü kanal şehri Venedik'te başınızı nereye dönerseniz dönün ünlü yerler ve gizli hazineler göreceksiniz. Venedik gezisi rehberi, Venedik'te yapılacak şeyler ve ziyaret edilecek yerlerin bitmeyen listesini yapmanıza yardımcı olacak.

Venedik yüzyıllardır merak edilen, hayran olunan ve popüler bir yer olmuştur. Kaşiflerin deniz imparatorluğundan yolculuklarını başlatması, tüccarların ekonomik güç merkezleri inşa etmek için ticaret yollarını kullanması ve saraylarına kanallarına aşık olan Venediklilerle birlikte, bu yüzen şehrin cazibesini görmek zor değil.

İtalya turları ile göreceğiniz Venedik'in en güzel yerlerini keşfetmeden önce bu yazımızı mutlaka okuyun ve Venedik'te gezilecek yerler listenizi genişletin. 

15. St. Mark Bazilikası

Göz kamaştırıcı altın mozaikleriyle Piazza San Marco'ya hakim olan bu yüksek asırlık katedral nefesinizi kesmeye yeter.

İçeride, ziyaretçiler kendilerini bir Yunan haçı şeklinde yerleştirilmiş, sarkık kubbelerin altında yürürken bulacaklar. Bazilika, bir zamanlar Dalmaçya Kıyısı'na ve İstanbul'a kadar uzanan Venedik İmparatorluğu'nun dört bir yanından yağmalanmış hazineleri ve hediyeleri barındırıyor. İnci, safir, zümrüt ve lal dahil yaklaşık 2.000 mücevher içerir.

14. Palazzo Ducale

Ducale Sarayı, 400 yıldan fazla bir süredir, Venedik Cumhuriyeti hükümdarına ev sahipliği yapıyordu. Venedik Gotik mimarisinin bir başyapıtı olan bu sarayın görkemli dış cephesi acımasız bir tarihi gizliyor. Venedik gezisi, burayı ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz.

13. Gallerie dell’Accademia

Başyapıtlarla dolu olan Gallerie dell’Accademia sanat galerisi 1750'de kuruldu. Napolyon Bonaparte, 1807'de Venedik'e yaptığı “iyileştirmeler” sırasında onu şimdiki evi olan 14. yüzyıldan kalma Scuola della Carità'ya taşıdı. Bina, Bosch, Bellini, Veronese ve muhtemelen Venedik'in en ünlü sanatçısı Titian'ın ve diğer Avrupalı ustaların eserlerini içeren koleksiyon kadar görkemli.

12. Peggy Guggenheim Koleksiyonu

Venedik'in modern ve çağdaş sanat için bir merkez olarak ününün pekişmesine yardımcı olan efsanevi sanat koleksiyoncusu Peggy Guggenheim, 1949'dan 30 yıl sonraki ölümüne kadar bu saraydan galeriye çevrilmiş alanda yaşadı.

ducale.jpg

Jackson Pollock, Wassily Kandinsky ve Alexander Calder gibi keşfettiği ve tanıttığı modern sanatçıların dünyaca ünlü eserleri bu sakin mekanda sergileniyor. Müze, geçici sergilere ev sahipliği yapıyor ve ücretsiz turlar sunuyor. Önceden hızlı bilet satın alarak her şeyi aşmak için yeterli zamanınız olduğundan emin olun.

11. Leonardo da Vinci Müzesi

Bilim adamları, tarihçiler ve meraklıları için sadece bir tane olan Leonardo da Vinci Müzesi, büyük Rönesans mucitlerinin kreasyonlarının maketlerinin yanı sıra inanılmaz etkileşimli, uygulamalı sergilere ev sahipliği yapıyor.

Onun icatlarına odaklandığı için sanat eserinin orijinallerini burada bulamayacak olsanız da, en ünlü şaheserlerinin reprodüksiyonları var. Hem çocukların hem de yetişkinlerin keyif alacağı bir müze.

10. Gondol 

Venedik’in ikonik teknelerinden birinde yolculuk, gerçekten de hayatta bir kez yaşanacak bir deneyimdir. Sabah ilk iş olarak su yollarının daha sessiz ve huzurlu olduğu bir yolculuğa çıkın. Bu size şehir hakkında samimi bir fikir verecektir.

Pek çok gondolcu, ticareti babalarından miras alır ve Venedik sokaklarında kendine özgü çizgili gömlekleri ve kayık şapkaları ile görülebilir. Turist talebi nedeniyle, gondol gezintileri yüksek bir fiyat gerektirir. Daha düşük bir maliyetle aynı deneyimi yaşamanın bir yolu, ortak bir yolculuğa kaydolmaktır.

9. Rialto Pazarı

Venedik'in Rivo Alto (daha sonra Rialto olarak kısaltıldı) bölgesi, beşinci yüzyıla tarihlenen en işlek ve en eski alanlardan biridir. Adanın gerçek kalbi olan Rialto Venedik’in ilk yerleşimcilerinin ikamet ettikleri yerdi.

rialtobazare.jpg

Meyveler, sebzeler, otlar ve baharatlarla dolup taşan tezgahların yanı sıra Venedik’in balıkçılarının günlük avlarını bulacaksınız. Pazar, piknik öğle yemeği satın almak veya rehberli bir yemek turu yapmak için mükemmel bir yerdir. Ayrıca, satın alımlarınızı yaparken satıcılarla sohbet edebilir ve bu geleneksel Venedik geleneğine hayran kalabilirsiniz.

8. San Giorgio Maggiore

Ana adayı görmeden Venedik turu tamamlanmış sayılmaz. San Marco Meydanı'ndan karşıdaki San Giorgio Maggiore adasına kısa bir tekne turu yapın ve kiliseyi keşfedin.

Efsanevi mimar Andrea Palladio tarafından tasarlanan Chiesa di San Giorgio Maggiore, parlak beyaz bir cephesi ve gökyüzüne doğru yükselen kulesiyle Venedik silüetinin belirleyici bir noktasıdır. İçerisi Tintoretto resimleri ve klasik özelliklerle doludur. Ancak asıl ziyafet, San Marco Meydanı'nın ve çevredeki Venedik lagününün nefes kesici manzarasını sunan çan kulesinin tepesine seyahat etmektir. Ada ayrıca kompleksin sanat galerileri ve bahçelerinde rehberli bir turun keyfini çıkarabileceğiniz geniş Giorgio Cini Vakfı'na da ev sahipliği yapmaktadır.

7. Scala Contarini del Bovolo

Süper dar bir sokakta gizlenmiş olan Palazzo Contarini del Bovolo, Gotik, Rönesans ve Venedik Bizans stillerini benzersiz bir şekilde harmanlayan mimari bir mücevherdir.

Venedik Hakkında Bilmeniz Gereken 17 Gerçek 

scalacontarini.jpg

Ünlü dış sarmal "salyangoz" merdiveniyle Scala Contarini del Bovolo bir harikadır. 30 yılı aşkın bir süredir titizlikle restore edildikten sonra, şimdi halka yeniden açıldı. Bir bilet alın ve kıvrımlı merdivenlerden yukarı çıkın, her dönüşte ortaya çıkan görüntüye bakmak için durun. Zirveye ulaştığınızda, Venedik'in önünüze serilmiş antik sokaklarının manzaralarını izleyin.

6. La Fenice Opera Binası

Doğası gereği anka kuşu olan bu görkemli opera binası, biri 1836'da diğeri 1996'da olmak üzere iki yangının ardından üçüncü enkarnasyonunda. Bununla birlikte, ustalıkla klasik tarzda yeniden inşa edilmiştir ve orijinal dış cephesinin özelliklerini korumaktadır.

5. Giardini della Bienali

Napoleon Bonaparte tarafından yaptırılan bu sakin, ağaçlıklı park, yılın belirli dönemlerinde çağdaş sanat ve mimarinin uluslararası bir sergisine dönüştürülüyor.

Giardini, ziyaretçiler için ideal galeri alanıdır. Bu, 1895 yılına dayanan dünyanın en eski sanat bienali olduğu için, çoğu şey 100 yaşın üzerindedir. Bienal olsun ya da olmasın, yine de görülmeye değer. Bahçe, hareketli ve sularla çevrili şehirdeki huzurlu, yeşil bir vahayı andırıyor.

venedikgenel.jpg

4. Campo Santa Margherita

Bu canlı meydan, Venedik'in her zevke ve bütçeye uygun barlar ve restoranlarıyla kaplı sosyal ortamının atan kalbidir.

Sabahları, yerel tüccarlar pazar tezgahlarında şehir sakinlerine meyve, sebze, ekmek veya balık satmaktadır. Güneşli öğleden sonraları, banklarda oturup sohbet eden öğrenci gruplarını veya şehrin yaşlı topluluğunu görebilirsiniz. Burada bir gezinti size gerçek Venedik'e bir göz atmanızı sağlar ve her ziyaretçinin güzergahında olmalıdır.

3. Punta della Dogana

Bir zamanlar eski gümrük binası olan Punta della Dogana, Salute Katedrali'nin hemen altında, Dorsoduro'nun ucundan lagüne işaret ediyor. Pinault Koleksiyonu tarafından muhteşem bir şekilde yenilenen otel, Fransız sanat kuruluşunun Venedik'teki ikinci sanat galerisi mekanıdır.

2. Basilica dei Frari

1490'da tamamlanan devasa Frari, şehirde kalan üç Venedik Gotik bazilikasından biridir. Burası Neoklasik heykeltıraş Antonio Canova (kalbi tasarımına göre muhteşem bir piramide gömülmüş olan) ve Venedikli ressam Titian'ın da aralarında bulunduğu birçok önemli figürün son dinlenme yeridir.

genelvenedik.jpg

Titian'ın iki şaheseri, Bellini ve diğer Orta Çağ büyüklerinin eserlerinin yanı sıra kilisenin duvarlarını süslemektedir.

1. Palazzo Fortuny

Palazzo Fortuny adını en son sahibi olan İspanyol-İtalyan tekstil tasarımcısı Mariano Fortuny'den almıştır ve burayı 19. yüzyılın sonlarından itibaren ev olarak kullanmıştır.

Kütüphanesi, tekstil stüdyoları ve yaşam alanları bıraktığı gibi duruyor. Bugün, Palazzo Fortuny, antik dönemden çağdaşa kadar Fortuny'nin eşyaları arasında küratörlüğünü yapılan ve sunulan birinci sınıf geçici sergilere ev sahipliği yapıyor.